Agralim 2013, la debut

Agralim 2013Astăzi, la Centrul Expozițional Providența, își deschide porțile cel mai mare târg agricol din zona Moldovei: Târgul pentru Fermieri AGRALIM. Ediția din 2013 a Târgului pentru Fermieri AGRALIM va avea două zone de interes: AGROFARMA (Târg pentru agricultură, mașini și utilaje agricole) și AGROZOO (Târg pentru zootehnie). Partener al evenimentului este Banca Comercială Carpatica. 

Companiile de profil prezintă branduri de tractoare și utilaje agricole

Tractoare și utilaje din gamele New Holland, Kuhn, Claas, Manitou, Kubota, Valtra, MaschioGaspardo, Laverda, Kverneland, Belarus, Foton, Vogel&Noot, Tehnofavorit, Fendt, Horsch, Merlo, Lemken, John Deere, Strom – Bednar vor fi expuse pe platforma exterioară a Centrului Expozițional Providența de marile companii din domeniul agricol. Printre firmele care vor fi prezente în perioada 26-29 septembrie la Iași, se numără: IPSO Agricultură, Agricola Moldova Țigănași 96,  NHR Agropartners,  AGRI-ALIANȚA, Green Expert,  Agritehnica Bacău,  General Leasing,  MasterLux, S.C. TEHNOFAVORIT S. A. Bonțida, MUNAX, MAP – Mașini agricole performanțe,  Agrowest, Dinamic 92.

Companii producătoare și distribuitoare de inputuri pentru agricultură vin la AGRALIM

Producători de inputuri pentru agricultură își dau întâlnire la Târgul pentru fermieri AGRALIM. Procera Genetics – Partener Oficial al Forumului Agricol, Azomureș, Volanpack, Ecoplant și Tipak Internațional vor prezenta ultimele noutăţi din domeniu: sisteme de producție pentru porumb, îngrășăminte chimice azotoase, îngrășăminte complexe NPK, melamină; soluții complexe pentru agricultura BIO; semințe profesionale de legume și pentru cultură mare, fertilizanți, biostimulatori, pesticide, produse de uz fitosanitar, instalații irigare prin picurare.

Mari companii din industria zootehnică din Danemarca, Bulgaria și România expun la Iași

Nume cunoscute din industria zootehnică atât din România cât și din străinătate vor fi prezente la Agralim 2013: SustainAgri, Alke Total Confort, Biotrend Plus, APF Trade, Agrom Com, GEA Farm Technologies, Romvac, AHIS CONSULTING, Ecotec, Agroland.

Soluții de finanțări avantajoase la Evenimentele AGRALIM 2013

Banca Comercială Carpatica, Bancpost, Intesa SanPaolo Bank, Creditul Fermierului IFN și ProCredit Bank sunt alături de fermieri. Banca Comercială Carpatica, în calitate de partener, va avea o ofertă specială pentru participanții la AGRALIM 2013: reducerea comisionului de analiză a cererii de credit de la 500 lei +TVA la 0 lei, pe tot parcursul lunii octombrie a anului curent. Pentru a beneficia de această ofertă generoasă, solicitantul trebuie să fie expozant în cadrul Târgului AGRALIM sau participant la cel puțin un eveniment (conform declaraţiei pe propria răspundere). Una dintre cele mai importante bănci românești, Bancpost (Partener Principal al Forumului Agricol) va prezenta AGRICREDIT, o facilitate de pre-finanțare a subvențiilor APIA, dedicată companiilor mici și persoanelor fizice autorizate care activează în sectorul agricol.

Gala Premiilor de Excelență 2013 în Agricultură pentru Regiunea de Nord-Est

După evenimentul de lansare a Clubului Fermierilor AGRALIM din Regiunea de Nord-Est care a avut loc la Ruginoasa, pe 6 iunie a.c. și care a reunit peste 250 de mari fermieri, un moment deosebit dedicat membrilor clubului este SEARA DE EXCELENȚĂ ÎN AGRICULTURĂ, când va avea loc și prima gală de premiere a excelenței în agricultura din Regiunea de Nord-Est. Premiile de excelență AGRALIM 2013 vor fi acordate fermierilor, antreprenorilor și specialiștilor în sectorul agricol din județele Iași, Vaslui, Botoșani, Bacău, Suceava, Neamț, acestea fiind stabilite în baza nominalizărilor făcute pentru 13 categorii: Premiul „Fermierul anului 2013 în Regiunea de Nord-Est”; Premiul de excelență în Agricultură în Regiunea de Nord-Est; Premiul „Tânăr fermier de succes”; Premiul „Managerul anului în ferma ecologică”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Iași”;  Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Botoșani”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Neamț”;  Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Bacău”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Vaslui”; Premiul „Fermierul anului 2013 în județul Suceava”; Premiul pentru inovații în agricultură în Regiunea de Nord-Est; Premiul „Culturi noi pe pământ românesc”; Premiul de excelență pentru jurnalism agricol în Regiunea de Nord-Est.

Parteneri ai evenimentului: Banca Comercială Carpatica, MAP – Mașini Agricole Performante; Sponsor premii: Procera Genetics; Sponsor: Limagrain România.

Evenimentele AGRALIM sunt realizate de compania ABplus Events, sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Parteneri instituționali: APIA, APDRP, Federația Națională a Grupurilor de Acțiune Locală din România, Direcția pentru Agricultură a Județului Iași; Direcția pentru Agricultură a Județului Vaslui; Direcția pentru Agricultură a Județului Bacău; Direcția pentru Agricultură a Județului Botoșani; Direcția pentru Agricultură a Județului Neamț; Direcția pentru Agricultură a Județului Suceava; Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Iași. Co-organizator: Consiliul Județean Iași.