Alianța Industriei Semințelor din România are un nou Consiliu Director

Alianta Industriei Semintelor din Romania (AISR) are, începând cu 3 decembrie, un nou Consiliu Director, care a fost mandatat de Adunarea Generală să conducă activitățiile Alianței pentru perioada 2015 – 2016.

Logo AISR

Alianța este condusă de o Adunare Generală, care este organul de conducere alcătuit din totalitatea membrilor și administrată de Consiliul Director, care asigură punerea în executare a hotărârilor Adunării Generale.

Noul Consiliu Director are, ca Președinte, reprezentantul companiei Syngenta, Andrei Maruțescu. Funcția de Vice-președinte a fost preluată de reprezentantul companei Pioneer Hi-Bred, Cristina Anca Cionga. Al treilea membru în CD, cu funcția de trezorier, a revenit pentru încă un an companiei KWS, care l-a desemnat pe Hristofor Michelis, iar compania Limagrain și-a păstrat poziția de cenzor prin Ion-Liviu Lăpădătescu.

Alianţa Industriei Seminţelor din România (AISR) a fost fondată în anul 2012, cu obiectivul de a reprezenta vocea industriei de semințe din România și de a asigura un dialog deschis și permanent cu toate asociaţiile profesionale şi patronale din agricultura românească, precum și cu autoritățile, în procesul de reglementare a seminţelor certificate din țara noastră.

AISR își desfășoară activitatea pe grupuri de lucru, care sunt constituite din experți ai companiilor membre, ce acoperă diferite arii de interes în zona de activitate din sectorul de semințe.

Alianța Industriei Semințelor  din România reprezintă un segment de peste 70% din piața domestică, reunind zece mari companii (Bayer, Caussade, Euralis, KWS, Limagrain, Maisadour, Monsanto, Pioneer, RAGT, Syngenta), care produc și furnizează semințe de calitate, adaptate condițiilor de cultură din țara noastră, oferind soluții durabile fermierilor.

AISR își propune să organizeze, și în 2016, întălniri cu mass media, cu reprezentanţi ai publicului larg în vederea informării cât mai corecte asupra domeniului seminţelor certificate.