BISO va lansa un nou model de semănătoare cu sistem de control multihibrid

multihibridBiso Romania anunță încheierea unui parteneriat între Raven Industries, lider mondial în domeniul tehnologiilor agricole, și Kinze Manufacturing, producător de echipamente agricole de top, în vederea lansării pe piață a unui nou model de semănătoare, cu sistem de control multihibrid. Ambele companii au în portofoliu branduri premium, reprezentate pe piața românească de Biso România. Fermierii români vor fi, astfel, primii din Europa care vor beneficia în acest an de acest utilaj cu un impact major asupra profitabilității recoltelor.

“Suntem foarte încântați să anunțăm faptul că România este prima țară din Europa care va beneficia de această colaborare. În urma parteneriatului fructuos pe care îl avem cu Raven Industries de cinci ani de zile, am putut transmite către aceștia nevoia pe care am sesizat-o în rândul fermierilor, de a avea un produs hibrid, care să reunească tehnologia de înaltă performanță oferită de Raven cu semănătoarele produse de Kinze. Preocuparea pe care o avem pentru a ne adapta provocărilor specifice agriculturii s-a tradus în faptul că suntem prima companie din Europa în măsură să le ofere clientilor săi noile semănătoare cu sistem de control multihibrid”, arată Andreas Feichtlbauer, Director Executiv, BISO România.

În vara anului 2013, Raven a lansat pe piață prima soluție de semănat multihibrid, care le permite fermierilor să alterneze în timp real între doi hibrizi. În cadrul parteneriatului anunțat la începutul anului 2014, Raven va furniza tehnologia pentru noile semănătoare multihibrid 4900, produse de Kinze, care vor intra în etapa de testare în primăvara anului 2014. Este vorba despre primul model care va avea această opțiune instalată încă din fabrică.
Aplicarea hibridului corect de porumb este una dintre cele mai importante decizii pe care trebuie să le ia, în fiecare an, un agricultor. Adaptarea aplicării acestuia în timp real, în funcție de potențialul terenului, poate conduce la o creștere semnificativă a volumului recoltei și, prin urmare, a profitabilității.