Casella, în portofoliu AgroConcept

AgroConcept Impex SRL, importator exclusiv New Holland Agriculture în România, a adăugat în portofoliu compania Casella, lider în construirea și producția de utilaje și sisteme pentru irigații, sisteme pentru distribuirea de îngrășăminte și în utilizarea tehnologiei prin satelit VRT.

casella-1

La nivel internațional, Casella se remarcă ca și inventator si producător al irigatorului cu motor mono-cilindru independent și sistem hidraulic, dar și al celui mai mare și mai productiv irigator din lume, cu un diametru de 180 mm și 430 m lungime.

De asemenea, în anul 2000, Casella a lansat în premieră pe piață primul irigator cu rate variabile (VRT), un utilaj ce funcționează pe baza unei hărți tematice generată de un senzor și care acționează în timp real în funcție de dezvoltarea vegetației și a micro-climatului culturilor, viilor și livezilor.

Dezvoltarea unor noi sisteme de irigații este o prioritate pentru mulți fermieri din România, mai ales pentru cei din zonele cu risc mare de secetă. Ne-am dorit să includem în portofoliul nostru una dintre cele mai renumite mărci de pe piața de profil, un lider de piață, în așa fel încât fermierii să primească nu numai produse de o calitate excepțională, dar și expertiza și consultanța în teren de care au nevoie. Casella răspunde tuturor acestor solicitări și suntem foarte încântați să îi avem în oferta noastră”, a declarat Alessio Castelli, CEO AgroConcept.

Pentru oficialii Casella, „AgroConcept este cel mai potrivit partener pentru a garanta profesionalism, eficiență și, mai ales, servicii post vânzare de încredere. În plus, cele 12 locații naționale asigură o prezență vitală în teritoriu și un acces permanent la gama noastră de produse și servicii”.

Înființată în anul 1954 în Italia, Casella are în prezent 100 de angajați. Cu sediul la Carpaneto Piacentino, în centrul Italiei, atelierele Casella ocupă o suprafață de peste 75 000 mp. și produc anual o gamă complexă de tamburi de irigat, motopompe, conducte îngropate, scarificatoare cu injectare subterană de îngrășământ, precum și o serie de tehnologii pentru agricultura de precizie.