CLAAS achiziţionează compania de utilaje agricole Jinyee

claas_jinyee_cc_140123_fg011CLAAS, compania germană producătoare de tehnologie agricolă, a finalizat preluarea pachetului majoritar al producătorului chinez de utilaje agricole Shandong Jinyee Machinery Manufacture Co. Ltd. (Jinyee), tranzacţia având loc în Gaomi, provincia Shangdong. Compania va activa în continuare sub denumirea CLAAS Jinyee Agricultural Machinery (Shandong) Co. Ltd.

După semnarea contractului la data de 16 iulie anul trecut, au fost obţinute aprobările necesare din partea autorităţilor naţionale şi în ultimele luni au fost puse la punct mai multe detalii. Acest proces a fost finalizat cu succes în prezenţa purtătorului de cuvânt al consiliului de administraţie CLAAS, Dr. Theo Freye, şi a directorului general al CLAAS, Dr. Henry Puhl.

Dr. Puhl a subliniat importanţa acestei tranzacţii pentru extinderea prezenţei internaţionale a companiei CLAAS: „Importanţa Chinei în industria agricolă va creşte semnificativ în următorii ani. În acest context, modernizarea şi mecanizarea utilizând tehnologii agricole moderne devin prioritare. Prin urmare, suntem convinşi că datorită strategiei noastre pentru China, ne-am asigurat o poziţie de top pe piaţa agricolă cea mai mare şi cu cea mai rapidă creştere din Asia. Jinyee şi CLAAS se completează perfect.”

Jinyee produce diverse utilaje de recoltat, în principal pentru porumb şi grâu, în cele două mari uzine din Gaomi şi Daqing. Fiecare dintre aceste uzine se află în inima celor două cele mai mari regiuni agricole din China, una în centrul ţării şi alta în partea de nord-est. Sediul central al companiei producătoare de utilaje agricole, fondate în 1958, se află în oraşul Gaomi, situat între Beijing şi Shanghai, în provincia Shandong.