CLAAS JAGUAR 960 TERRA TRAC

Odată cu debutul modelului său JAGUAR 960 TERRA TRAC, CLAAS a devenit primul producător care a lansat o combină de recoltat furaje cu sistem de șenile integrat din fabrică.

JAGUAR 960 TERRA TRAC oferă protecție optimă a solului, unul dintre avantaje fiind faptul că nu se afundă atât de mult în sol atunci când operează în condiții dificile, pe teren umed.

Modelul JAGUAR 960 TERRA TRAC stabilește, de asemenea, standarde noi în materie de deplasare pe șosea. Fiind echipat cu șenile late de 635 mm, are o lățime exterioară de 3,0 metri. Cu șenile late de 890 mm, utilajul are o lățime exterioară de 3,5 metri. Șasiul cu suspensie oferă posibilitatea atingerii unei viteze maxime de 40 km/h și asigură un confort optim în timpul conducerii.

Ampatamentul extins asigură un compartiment de întreținere semnificativ mai mare, foarte ușor de accesat prin intermediul panourilor de întreținere de deasupra șenilelor. De exemplu, zdrobitorul de boabe poate fi îndepărtat foarte ușor pe deasupra șenilei din partea dreaptă.
JAGUAR 960 TERRA TRAC utilizează tehnologia de tocare cu eficiență dovedită a gamei de modele 900. Transmisia hidraulică continuu variabilă pentru implementul frontal asigură transmiterea eficientă a puterii la diferite viteze. Dacă lungimea de tocare este modificată, sistemul efectuează în mod automat reglajele corespunzătoare ale vitezei implementului frontal. Rezultatul este un flux constant de material recoltat și o calitate permanent bună a tocării.
După reglare, bara de tăiere este fixată hidraulic și rămâne în siguranță în poziția necesară. Acest lucru asigură în mod constant o calitate ridicată de tocare. Utilajul este echipat, de asemenea, cu un contrabătător cu tambur reglabil automat. Contrabătătorul cu tambur este fixat direct la blocul de montare și alt punct de pivotare și este deplasat în mod automat împreună cu bara de tăiere, când aceasta din urmă este reglată.

Sistemul CLAAS AUTO FILL de descărcare în lateral în timpul tocării asigură un nivel minim de pierderi în timpul procesului de descărcare, reducând în mod semnificativ și sarcina operatorilor remorcii pentru transport furaje și combinei de recoltat furaje. O cameră video de înaltă rezoluție de pe canalul de descărcare detectează în mod continuu contururile remorcii pentru transport furaje în timpul deplasării și reglează automat direcția de descărcare a materialului recoltat în funcție de aceste contururi și situația de încărcare. Este disponibilă o caracteristică nouă pentru descărcarea în partea din spate, o funcție care este utilizată în momentul începerii tocării sau pentru separarea zonelor de recoltare.