Enreg Energia Regenerabilă și-a deschis azi porțile

Aflat la cea de-a VI-a ediție, Enreg Energia Regenerabilă – cel mai mare și important eveniment pe energie regenerabilă și eficiență energetică din triunghiul de frontieră România – Ungaria – Serbia, împreună cu a doua ediție PV Platform Romania – punctul de întâlnire pentru experții din domeniul fotovoltaic, și-a deschis porțile azi, 9 aprilie 2014, la Expo Arad Internațional.

Peste 60 de expozanți, din 7 țări europene împreună cu o serie de conferințe și forumuri aduc în atenția vizitatorilor noutăți și inovații în domeniu. Pe parcursul a 3 zile de eveniment expozanții își prezintă produsele, serviciile, posibilitățile de finanțare și proiectele realizate sau plănuite pe viitor în acest domeniu. Târgul va putea fi vizitat mâine, 10 aprilie între orele 9-18 și vineri, 11 aprilie între orele 9-16. La ceremonia de deschidere a evenimentului, care a avut loc astăzi, de la ora 11, au participat Levente Bognar, Viceprimar Arad, Gheorghe Seculici, Președinte Camera de Comerț și Industrie Arad și Adrian Dimache, Secretar General, Camera de Comerț Italiană pentru România. Avena Gall Tamas – Director REECO RO Expoziții a moderat evenimentul. Atenția investitorilor și a instituțiilor în domeniu se îndreaptă anul acesta către micile investiții pentru mentenanța clădirilor, unde beneficiarii direcți vor fi  consumatorii – persoane fizice și companii mici. REECO, organizator al evenimentului a reușit să aducă în pofida situației actuale în ceea ce privește legislația în domeniu, peste 60 de expozanți, din 7 țări europene. Printre expozanți se numără companii din domeniul: energiei solare, hidroenergiei, biogazului, iluminatului cu led-uri, încălzire pe biomasă și cogenerare.

În paralel cu târgul azi, PV platform Romania a găzduit  prima parte a conferinței Viitorul pieței PV în România, unde au fost prezenți referenți precum: Zoltan Nagy Bege – Membru al Comitetului de Reglementare din cadrul ANRE, România; Dr. Ing. Silvia Vlăsceanu, consilier parlamentar în cadrul Comisiei Camerei Deputaților de Industrie și Servicii și Director General ACUE, România; Adina Murgilă, Consultant Ștefan Moțec – Cabinet de avocatură, România; Dana Blenesi, Director Sucursala ProCredit Bank Arad, România și alții.

Maine, 10 aprilie, se va desfășura cea de-a doua parte a conferinței. PV Platform Romania creează calea și puntea de legătură între investitorii români și cei internaționali prin intermediul structurii complexe a evenimentului și a posibilităților de networking. Tot mâine,10 aprilie, va avea loc Forumul Internațional – Biogaz și Cogenerare în România și Forumul LED: Sisteme de iluminat din surse regenerabile, iar vineri, 11 aprilie vor avea loc Forumul Energia din lemn în România și Forumul – Carieră în industria energetică.