Euralis Semences și Grupul Caussade Semences au aprobat acordul de fuziune

Consiliile de Administrație ale Euralis Semences și Caussade Semences Group au aprobat acordul de fuziune dintre cele două companii în data de 19 iunie.

Acest proiect, care a început în iulie 2019, va intra în vigoare la 1 septembrie 2020. Noua entitate își propune să devină un jucător european cheie în industria de semințe datorită complementarității sale, ofertei sale multi-specie și rețelei sale de producători și instrumente industriale în Franța și Europa.

Cu o cifră de afaceri de 350 de milioane de euro și 2.000 de angajați, noua entitate se va alătura primelor 10 companii globale producătoare de semințe, cu pozitie de lider pe anumite culturi.

Pe o piață competitivă, această fuziune va permite fermierilor din sud-vestul Franței să-și consolideze producția, continuarea investițiilor în Cercetare și Dezvoltare (anual cele 2 compani investesc 31 milioane euro) și în facilitățile industriale necesare dezvoltării activității, și astfel, consolidarea poziției pe piață.

Euralis Semences și Caussade Semences Group dețin 8 unități de producție în Franța, România, Ucraina, Spania și în curând în Rusia.

Consiliul Concurenței din cele patru țări în cauză (Franța, România, Ucraina și Rusia) au emis, de asemenea, un aviz favorabil și necondiționat cu privire la această fuziune.

Pentru Philippe Saux și Pierre Flye Sainte Marie, respectiv CEO Euralis și CEO Caussade Semences Group: “Suntem încântați de această fuziune. În cadrul discuțiilor noastre din iulie 2019 am observat ca cele două companii prezintă multe complementarități atât din punct de vedere al fluxului de numerar, cât și a facilităților industriale și a prezenței pe piață. Pe o piață extrem de competitivă în care fuziunile s-au accelerat în ultimii ani, este esențial să ne unim pentru a ne menține profitabili. Această fuziune ne va permite să ne continuăm dezvoltarea pe piețele actuale, dar și pe noi piețe. Reprezintă o consolidare a capacității noastre de inovare prin integrarea unor soluții durabile și profitabile, care să răspundă noilor așteptări ale agriculturii și să le permită fermierilor europeni să își dezvolte fermele.”

Structura organizațională și guvernantă viitoarei entități vor fi comunicate la data de 1 septembrie 2020.

Noua entitate în cifre:

2.000 angajați

350 milioane euro cifră de afaceri

8 unități de producție + 1 unitate în curs de construcție în Rusia

17 stațiuni de cercetare în Europa

45.000 ha de producție în 5 țări

Prezența pe piață cu mai multe culturi: porumb, floarea-soarelui, rapiță de toamnă, soia, sorg, cereale păioase, furaje, alte leguminoase.