Hibridul Syngenta SY Dartona – Premiul Porumbul de Aur, categoria neirigat

Cu prilejul celei de-a IV-a ediție a Congresului “Fermieri pentru Fermieri”, organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România (APPR), au fost decernate trofeele Porumbul de Aur pentru producțiile obținute în 2018 la irigat și neirigat.

 

Fermierul Daniel Nica, administratorul fermei Bliss SRL din județul Călărași, și-a adjudecat trofeul la categoria porumb neirigat cu hibridul de porumb SY Dartona de la Syngenta. “Am obținut producții mari și foarte mari, cu o producție de peste 13.900 kg/ha într-o parcelă de 20 ha și o medie pe fermă de 12 tone la hectar, obținută cu diferiți hibrizi”, a declarat Daniel Nica.

SY Dartona este un hibrid semi-tardiv, FAO 400, cu un potențial de producție demonstrat și cu recoltare la STAS, având o viteză foarte bună de pierdere a apei din bob. Prin investiții în cercetare, Syngenta continuă să aducă pe piață hibrizi performanți și adaptați pentru fermele din România, lansând numai în ultimii doi ani 5 hibrizi noi (SY Scorpius, SY Chorintos, SY Orpheus, SY Premeo, SY Carioca). Acești hibrizi, regăsiți sub umbrela conceptului Artesian, gestionează eficient resursele disponibile de apă. Folosind hibrizii Artesian, fermierii beneficiază de stabilitate în producții, adaptabilitate, spor de producție în condiții optime de climă și tehnologie, recoltare timpurie și la STAS, plante sănătoase cu incidență scăzută la bolile tulpinii și știuletelui și vigoare la răsărire.

Foto credit: Camelia Moise