Hibrizi noi de floarea-soarelui în portofoliul Limagrain

Seceta severă care s-a făcut simțită încă de la începutul anului 2020, a produs mari neplăceri tuturor celor implicați în agricultură.

Alegerea culturilor tolerante la secetă și arșiță, dar și a celor mai bine adaptați hibrizi la condițiile respective, înseamnă o verigă importantă în gestionarea corectă a acestei situații tot mai frecvente în ultimii ani.
În acest context, hibrizii timpurii sau semi-timpurii de floarea soarelui pe care îi propune compania Limagrain pentru acest sezon, și-au dovedit în condițiile dificile din anul 2020 atât potențialul ridicat de producție, cât și stabilitatea deosebită în condiții locale specifice.
• LG 50.479 SX este cel mai nou hibrid din segmentul hibrizilor rezistenți la erbicidele sulfonilureice, verigă importantă în managementul, utilizarea și conservarea eficientă a rezervelor de apă din sol. Este un un hibrid de generație nouă, bine adaptat condițiilor din România, cu capacități excelente de producție corelate cu un conținut ridicat de ulei și o stabilitate deosebită a producțiilor, datorate toleranței la secetă și la principalele boli întâlnite în general la cultura de floarea soarelui. Fiind un hibrid cu înflorire timpurie, s-a pliat perfect condițiilor din acest an, trecând cu ușurință peste seceta și temperaturile scăzute din primăvară, realizând producții ridicate atât în zonele cu deficit de umiditate, cât și în zonele cu aprovizionare în optim.
• LG 50.635 CLP este un hibrid semi-timpuriu, recomandat pentru toate zonele de cultură de floarea soarelui din România datorită plasticității ecologice deosebite și a rezistenței mari la factorii biotici (în special la principalele boli, dar și a rezistenței genetice la lupoaie) și abiotici de stres (seceta și arșița atmosferică), cu calități deosebite prin prisma conținutului ridicat de ulei (48-49%) și a semințelor mari, pline, cu MMB ridicat de 60-65 gr și MH de 40-42 kg/hl.
• LG 50.797 CLP este un hibrid cu calități superioare ale producției, prin conținutul ridicat și stabil de ulei (50-52%) și acid oleic (88 -92%), indiferent de condițiile climatice din perioada de umplere a bobului. Datorită rezistenței genetice la lupoaie și a toleranței bune la boli, acest hibrid asigură producții ridicate în toate zonele favorabile culturii de floarea soarelui din România.
Pentru orice alte informații, vă rugăm să consultați site-ul nostru oficial www.lgseeds.ro sau să contactați colegii din teritoriu.

Mariana GHEORGHE
Product Manager Limagrain România