Indagra 2013, sub semnul recordurilor

Indagra 2013În perioada 30 octombrie – 3 noiembrie 2013, ROMEXPO a organizat șase manifestări expoziționale ce au avut tematici complementare. Astfel, vizitatorii au putut lua parte la: Indagra, târg international de produse si echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei; Indagra Food, târg internațional pentru industria alimentară; All Pack, expoziție internatională pentru ambalaje, materiale, mașini și echipamente specifice; Expo Drink&Wine, târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice; Autoexpotehnica, expoziție internațională de componente și accesorii auto; târgul de produse tradiționale.

Cele șase târguri au reunit peste 700 de firme din România și din străinătate, pe o suprafață de aproximativ 40.000 de metri pătrați. Beneficiind de o puternică reprezentare internatională, evenimentele au adus în fața publicului atât companii autohtone, cât și de peste hotare din țări precum: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Franța, Germania, Grecia, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Serbia, Slovenia, Spania, SUA, Turcia și Ungaria.

Numărul mare de expozanți, calitatea și diversitatea produselor prezentate, noutățile și recordurile acestei ediții au atras 60.000 de vizitatori în toate cele cinci zile.

Indagra a fost, și în acest an, capul de afiș al manifestărilor expoziționale, depășind orice așteptări: A fost o ediție care a bătut toate recordurile, fără îndoială. Fie că ne referim la numărul de expozanți, la participările internaționale, la numărul de produse expuse sau la vizitatori, anul 2013 este unul de referință pentru Indagra, a declarat Mariana Suciu, Director General Romexpo S.A.

Ca la fiecare ediție și de această dată Indagra a fost sinonim cu noutățile și recordurile. Dintre acestea amintim: cea mai mare pâine din România a fost coaptă în timpul evenimentului, având o greutate de 96 de kg. Aceasta a fost realizată din 57 de kg de făină, 34 de litri de apă, 10 kg de cartofi, 1 kg de drojdie, 1 kg de sare iar procesul de coacere a durat 6 ore. Produsul final a fost tăiat și împărțit vizitatorilor chiar de către Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin; berbecul de peste 100 de kg, “Miss Văcuța” Vanessa, licitația cu strigare pentru animale, utilajele de ultimă generație dar și cea mai mare folie de sere din România.