Jean Ionescu, noul director general al DuPont Pioneer

Compania DuPont Pioneer anunță numirea domnului Jean Ionescu în funcția de director general al operațiunilor sale comerciale desfășurate în România si Republica Moldova, începând cu 1 iulie 2015.

Jean Ionescu are o carieră de unsprezece ani în firma Pioneer Hi-Bred România SRL, preluând, pe rând, mai multe funcții, ultima –  cea de director național de vânzări – din septembrie 2014. Înainte de aceasta a mai activat în vânzari cadrul firmei Makhteshim Agan (în prezent ADAMA) și în cercetare agricolă, la SCDA Șimnic, Craiova.

Agronom de meserie (cu un doctorat acordat de USAMV Craiova), Jean Ionescu și-a completat pregătirea profesională cu studii de comerț-marketing.

Cu prilejul numirii sale, noul director general a declarat: “Recentele schimbări structurale din cadrul companiei, care duc la constituirea unei unități comerciale autonome pentru România, dovedesc încă o dată potențialul pe care îl vede DuPont Pioneer în agricultura din țara noastră. Sperăm să continuăm să ne dezvoltăm în piețele-cheie, care, incontestabil, includ și România,  prin proiecte de succes, mizând pe colaborarea cu toți partenerii noștri. Noi am ales să producem în România, să oferim fermierilor tehnologii bazate pe cercetarea științifică de ultimă oră, să protejăm mediul înconjurător. Imi revine onoarea să continui eforturile de a consolida, prin ceea ce voi face, o echipă capabilă să exceleze.”

Prezentă pe piața românească cu hibrizi de porumb încă din anii ’70, DuPont Pioneer activează la ora actuală prin Pioneer Hi-Bred Seeds Agro SRL și Pioneer Hi-Bred România SRL, cele două firme care sunt lideri de piață în producerea, respectiv distribuția de semințe de calitate în România și în regiune, având o cifră de afaceri cumulată de 458 milioane lei în 2014.

Jean Ionescu