La ROMEXPO, încep Târgul de Turism al României și Romhotel

Pe 13 noiembrie la ROMEXPO încep două dintre cele mai așteptate evenimente ale toamnei: Târgul de Turism al României și ROMHOTEL – Expoziția internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante.

Oferte din toată lumea la prețuri accesibile

Timp de patru zile, vizitatorii vor regăsi la Târgul de Turism al României o impresionantă varietate de oferte de vacanță. Fie că sunt în căutarea destinațiilor perfecte pentru sărbătorile acestui sfârșit de an sau deja își plănuiesc concediile din vara anului viitor, cei care trec pragul Târgului de Turism al României vor avea de unde alege.

Peste 200 de companii din Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, India, Indonezia Israel, Italia, Moldova, Palestina (participare în premieră la Târgul de Turism al României), România, Federația Rusia, Turcia și Ungaria vin cu reduceri tentante și destinații dintre cele mai diverse.

TTR2 + ROMHOTEL

 

Tradiții și obiceiuri

Fiind un eveniment al diversității și distracției, ediția de toamnă a Târgului de Turism al României își întâmpină și de această dată vizitatorii cu momente inedite. Astfel, în perioada 13 – 15 octombrie, la standul Asociației Litoral – Delta Dunării vor avea loc show-urile de promovare a stațiunii Mamaia, ce au fost recente prezentate la Londra. Pentru cei care își doresc să descopere sau să redescopere tradițiile autohtone, la standurile ANTREC, Consiliul Județean Gorj și Consiliul Județean Neamț vor fi prezenți meșteri populari și vor fi prezentate dansuri populare specifice zonelor.

Evenimente pentru specialiști, concursuri și degustări

În aceeași perioadă cu Târgul de Turism al României la ROMEXPO are loc ROMHOTEL – Expoziția internațională de echipamente, mobilier și dotări pentru hoteluri și restaurante.

Aproximativ 80 de companii din România și din străinătate vor veni la ROMHOTEL cu cele mai recente apariții în domeniu, dar și cu informații necesare pentru o cât mai bună desfășurare a activităților din unitățile de cazare și alimentație publică.

Astfel, la standul SCAE România vor avea loc competiții de măiestrie în prepararea băuturilor și cursuri destinate celor care vor să se perfecționeze în aceste domenii. Se vor desfășura două etape ale competiției Barmaniada – Etapa Bere și Cocktail-uri și Etapa Somelier, în cadrul cărora concurenții vor uimi auditoriul cu priceperea în realizarea și cunoașterea băuturilor, vor fi organizate cursuri de barista (noțiuni generale despre cafea, aparatul de espresso, preparare espresso și cappuccino), vor fi degustate selecții de cafele de specialitate și vor fi prezentate și degustate distilate românești.

În cadrul ROMHOTEL se va desfășura o parte a evenimentului Sărbătoarea Gustului – o manifestare ce își propune să educe gusturi și să creeze obiceiuri alimentare sănătoase. Pentru tinerii aflați la început de carieră sau care încă nu s-au decis în privința meseriei de viitor va fi organizat evenimentul “Intersecție de meserii” în care tinerii liceeni vor afla detalii despre meseriile din industria hotelieră, de restaurante și alimentație publică.

Tot la standul Sărbătoarea Gustului va fi organizat evenimentul “Gusturi și destinații” unde vor avea loc demonstrații gastronomice și degustări de delicatese din Europa.

Sâmbătă și duminică (15 noiembrie și 16 noiembrie), va fi organizată “Cupa României de Sandwich” în cadrul căreia bucătari faimoși se vor întrece în pregătirea celui mai bun sandwich “La Lorraine”.

Cele două expoziții reunesc peste 280 de companii din 15 țări: Austria, Bulgaria, Federația Rusă, Germania, Grecia, India, Indonezia, Israel, Italia, Republica Moldova, Palestina, România, Spania, Turcia, Ungaria, pe o suprafață de peste 11.000 mp.

Program de vizitare:

13 – 15 Noiembrie 2014, între orele 10.00-18.00

16 Noiembrie 2014, între orele 10.00-16.00

Locație: Pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5, C6

Bilet intrare: 15 lei/zi