La ROMEXPO începe INDAGRA!

În perioada 29 octombrie – 2 noiembrie la ROMEXPO are loc cel mai mare eveniment dedicat agriculturii românești și nu numai – INDAGRA – Târg internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, organizat sub patronajul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Ajuns la ediția cu numarul 19, târgul INDAGRA este și în 2014 un eveniment reper pentru specialiștii din domeniul agricol, dar și pentru publicul larg. Evenimentul reunește în acest an peste 450 de expozanți din 22 de țări: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Coreea (Sud), Danemarca, Franța, Germania, Grecia, India, Italia, Lituania, Luxembourg,  Marea Britanie, Moldova.

În premieră, în cadrul INDAGRA va avea loc a noua ediție a forumului China – Statele din Europa Centrală și de Est, unde vor fi organizate cinci mese tematice: industrie alimentară, zootehnie, vegetal, eco și utilaje. De asemenea, vor fi susținute conferințe de instituții importante din domeniu, dintre care amintim: ARBIO – Asociația Română de Biomasă și Biogaz, Praxis Media, IPA SA CIFATT CRAIOVA – ce va prezenta “Brokeraj tehnologic și de afaceri  – întâlniri de afaceri”, ALL BIZ România – ce va prezenta “Noi oportunități de dezvoltare pe piețe externe”, în cadrul căreia se vor atinge subiecte de interes pentru firmele care fac export sau care doresc să își extindă vânzările. Tot în cadrul INDAGRA, RFI – Radio France International România va organiza evenimentul cu tema: “Fonduri europene pentru agricultură”.

În plus, firma SC ARTA TRADITII BISOCENE SRL va organiza ateliere de lucru pentru copii: ateliere de țesut la război vertical și ateliere de împletit.

DSC_0119

Agricultură și nu numai la ROMEXPO

Tot în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie, la ROMEXPO mai au loc alte cinci evenimente cu tematici complementare INDAGRA: INDAGRA FOOD – Târg internțional pentru industria alimentară; EXPO DRINK & WINE – Târg de vinuri, băuturi alcoolice și non-alcoolice; ALL-PACK – Expoziție internațională pentru ambalaje, materiale, masini și echipamente specifice; AUTOEXPOTEHNICA – Expoziție internațională de componente și accesorii auto.

TÂRGUL DE PRODUSE TRADIȚIONALE

În cadrul târgului EXPO DRINK & WINE, reprezentanții Barmania vor organiza și anul acesta 2 etape ale concursului Barmaniada: etapele Speed Service și Somelier. De asemenea, tot în evenimentul dedicat băuturilor vor avea loc diverse concursuri și demonstrații: de decoruri pentru băuturi, degustări și prezentări de vinuri, concurs de cocktail-uri pentru expozanți, demonstrații și degustări de cocktail-uri, sesiuni de prezentare pe diverse teme pentru proprietari/manageri de baruri, restaurante, cafenele, Cooking Show – folosirea băuturilor, vinurilor în preparate culinare și alte activități de specifice de bar. În plus, Organizația Somelierilor din România 2011 va organiza cursuri pentru degustarea vinului și va oferi asistență vizitatorilor.

INDAGRA FOOD va aduce lalolata și în acest an elita companiilor din domeniul industriei alimentare – însemnând tehnologii și echipamente de ultimă oră. Pe lângă aceasta, urmând tradiția unui trai sănătos, în cadrul INDAGRA FOOD se va desfășura o nouă ediție a Salonului de Eco-Agricultură organizat de către Asociația Operatorilor din Agricultura Ecologică “Bio-România”, în parteneriat cu ROMEXPO. Timp de cinci zile vizitatorii pot achiziționa direct de la producători produse de panificație ecologice, paste făinoase, produse lactate, miere, fructe ecologice, vinuri, semințe de tot felul și multe altele. Salonul de Eco-Agricultură va putea fi vizitat în Pavilionul A, nivel 3.20, sectoarele A și B și va cuprinde trei secțiuni: Salonul de Eco Agricultură – Internațional, Salonul de Eco Agricultură – România, Salonul de Eco Agricultură –Natural – Tradițional.

Cele 6 evenimente care au loc în perioada 29 octombrie – 2 noiembrie reunesc mai bine de 700 de companii, din 27 de țări: Austria, Belgia, Bulgaria, China, Republica Coreea, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, India, Italia, Irlanda, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Marea Britanie, Moldova, Olanda, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, Taiwan, Turcia, Ucraina, Ungaria, ocupând o suprafață expozițională de peste 41.000 mp.

Programul de vizitare al evenimentelor este:

29 Octombrie – 1 Noiembrie 2014, între orele 10.00-18.00
2 Noiembrie 2014, între orele 10.00-16.00