Noi premii pentru inovațiile New Holland

Sistemul New Holland IntelliSense și Sistemul Inteligent de Frânare a tractoarelor cu remorcă au fost recompensate cu premiul pentru cele mai inovatoare tehnologii agricole ale anului 2019.

Sistemul pro-activ și automat Intellisense, disponibil pe combina New Holland CR Revelation, duce automatizarea la un nou nivel, fiind gândit pentru obținerea unui randament maxim, pentru reducerea pierderilor și pentru eliminarea spargerii semințelor. Sistemul permite combinei să facă toate ajustarile necesare la fiecare 20 de secunde prin selectarea celei mai bune opțiuni din 280 de milioane de posibilități existente.

Sistemul a fost prezentat în avanpremieră la evenimentul Field Academy 2018, care a avut loc în România, în ferma Lux Com, administrată Gheorghe Țuțuianu.

Sistemul IntelliSense permite operatorului să aleagă din 4 moduri de lucru disponibile: Limited Loss/limitarea pierderilor, Best Grain Quality/cea mai bună calitate a boabelor, Maximum Capacity/capacitate maximă sau Fixed Throughput/debit fix.

IntelliSense verifică parametrii combinei în timpul recoltatului în funcție de obiectivele fermierului și reglează automat și constant sistemele deja existente: Cruise Control, IntelliCruise, OptiFan, DynamicFlow.

Sistemul Intelligent Trailer Braking System este, de asemenea, o caracteristică inovatoare care controlează sistemul pneumatic de frânare al remorcilor tractate de tractoare. Dezvoltat pentru gama de tractoare cu transmisie AutoCommand, T7 și T6, sistemul asigură stabilitate la frânarea cu o remorcă, în special pe suprafețe cu frecare redusă, având ca rezultat o mai mare siguranță. Mai mult, sistemul se asigură că viteza de decelerare a tractorului și a remorcii se aliniază atunci când viteza tractorului este redusă prin utilizarea exclusivă a transmisiei cu variație continuă. Acest lucru este posibil prin detectarea vitezei de decelerare a tractorului și apoi prin aplicarea automată a frânelor pneumatice ale remorcii și prin modularea acțiunii acestora pentru a se asigura că remorca acționează cu aceeași viteză.

Atribuit de Societatea Americană a Inginerilor Agricoli și Biologici (ASABE), premiul recompensează cele mai inovatoare tehnologii și sisteme tehnice din industria alimentară și agricolă.