Noutăți tehnologice la INDAGRA 2014

INDAGRA – Târgul internațional de produse și echipamente în domeniul agriculturii, horticulturii, viticulturii și zootehniei, va avea loc în perioada 29 octombrie –2 noiembrie, prilej de realizare a bilanțului agricol autohton.

În cadrul INDAGRA 2014, GEA Farm Technologies prezintă CowScout, un program de detectare a căldurilor, fără complicații sau compromisuri!

indagra_large_2

Detectarea căldurilor la vaci printr-un sistem inovativ de monitorizare electronică poate reduce timpul de lucru la fermă, contribuie la creșterea ratei de sarcini și restrânge numărul tratamentelor cu hormoni. Prin intermediul noului sistem CowScout de la GEA Farm Technologies, producătorii de lactate pot supraveghea activitatea cirezii de la distanță și pot primi informații în timp real legate de reproducția animalelor, prin tehnologia cloud.

Prin conectarea la internet de la calculator, laptop, tabletă sau smartphone, CowScout oferă producătorilor de lactate acces la cele mai recente date de reproducție. Senzorii monitorizează în mod automat mișcările individuale ale animalelor și trimit activitatea măsurată la fiecare 5 până la 15 minute, prin antene și receptoare la unitatea de procesare de la CowScout. Transmisia are loc prin intermediul unei frecvențe ultra-înalte.

Când unitatea de procesare este conectată la internet, fermierul poate accesa datele din orice locație, prin intermediul unui portal web. Funcțiile de alarmă convenabile oferă siguranța faptului că niciun raport de activitate nu este trecut cu vederea.

Astfel, managementului cirezii și optimizarea timpului de lucru la fermă sunt garantate. De asemenea, afisajul grafic în cadrul portalului web este versatil și auto-explicativ.

Fiind un sistem independent, CowScout este adecvat pentru fermierii care doresc să implementeze în mod rentabil o soluție pentru detectarea automată a căldurilor.

Programul CowScout poate fi aplicat indiferent de dimensiunea fermei sau de tipul sălii de muls şi nu există interferenţe cu sistemele de identificare ISO deja existente. CowScout reprezintă o componenta esențială pentru managementul reproducţiei.

Programul de vizitare:

29.10 – 01.11.2014 între orele 10:00 – 18:00

02.11.2014, între orele: 10:00 – 16:00