Primul program de tip executive MBA destinat fermierilor

În luna septembrie 2020 vor începe cursurile primului program din Europa de tip executive MBA destinat fermierilor, organizat cu sprijinul unora dintre cele mai importante companii din industrie, prin parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Scopul programului este de a sprijini transformarea fermelor din România în business-uri profitabile și sustenabile.

Master in Business of Agriculture (MBAg) va include o grupă de 30 fermieri tineri din sudul și sud-estul României, care, pentru 6 luni de zile, vor participa gratuit la una dintre cele mai importante călătorii de cunoaștere a carierei lor.

Suntem bucuroși că această premieră este una românească. Azi doar 3% dintre fermierii români au pregătire de business, deși agricultura nu mai este demult un business local ci global. Prin punerea bazelor acestui program aici, la Slobozia, avem ocazia de a-i ajuta pe fermierii noștri să se dezvolte sustenabil și performant. Facem bine viitorului agriculturii locale”, a declarat Laurențiu Asimionesei, reprezentant al Amazag, compania fondatoare a programului MBAg.

Curricula academică a programului de tip masterclass va adresa patru nevoi specifice de business – agricultură, management și financiar, vânzări și trading și tehnologie. Cursanții vor avea posibilitatea de a face networking, de a împărtăși experiențe proprii, de a vizita centre de cercetare și de a participa la reuniuni cu asociațiile din industrie. În plus, fermierii care vor absolvi programul cu cel mai înalt grad vor putea accesa o serie de beneficii utile fermelor pe care le reprezintă.

Deși vorbim despre un demers academic, un astfel de program nu ar fi putut avea loc fără implicarea industriei. Toate companiile care sprijină proiectul au pus la dispoziție echipe de manageri foarte bine pregătiți, cu experiență dobândită în sectoarele marketing, tehnic și comercial. Asistăm la nașterea unei comunități de cunoaștere dedicată agriculturii”, a concluzionat reprezentantul Amazag.

Înscrierile pentru admiterea fermierilor în program au început pe 6 iulie și vor dura până pe 2 august. Fermierii care doresc să se înscrie o pot face direct pe site-ul programului (www.mbag.ro), unde pot consulta inclusiv calendarul de desfășurare și criteriile de eligibilitate.

Programul MBAg este realizat la inițiativa companiilor Syngenta România, Raiffeisen Bank România, Cargill Agricultura, Agrii România, we agri și AMAZAG.

Despre AMAZAG: Amazag este o platformă despre agricultură, cu ajutorul căreia toți cei care produc sau pun în valoare mâncarea, de la fermă la farfurie, pot performa mai bine și prin care consumatorii pot afla cu adevărat de unde provine mâncarea.