Syngenta, Ziua demonstrativă dedicată legumiculturii

Compania Syngenta a organizat, pe 21 mai la Matca (jud. Galați), Ziua demonstrativă dedicată culturilor de tomate și ardei.

Evenimentul, găzduit de ferma Marcoser, a oferit ocazia celor peste 100 de legumicultori de a observa performanța hibrizilor de tomate și ardei, cultivați în spatiu protejat, precum și eficiența tehnologiilor Syngenta de protecție a plantelor.

Portofoliul de tomate semideterminate cât și nedeterminate a trezit un interes crescut pentru legumicultorii prezenți, aceștia fiind plăcut impresionați de potențialul ridicat de producție al acestora.

“Majoritatea dintre vizitatori au fost extrem de curioși să cunoască, pentru prima dată, noii hibrizi Qualitet® și Sandoline® lansați în anul 2014. Invitaţii au avut ocazia să adreseze intrebări specialiștilor noștrii din departamentele tehnic și vânzări, referitoare la performanța acestora”, a declarat Daniela Răduică, manager de produs culturi legumicole Ardeiul gras galben Barbie®, ardeiul gras roșu Yecla® și ardeiul iute Sahem®, au fost, de asemenea, apreciați de legumicultorii din Matca, în ceea ce privește adaptabilitatea la tehnologiile de cultură practicate în această zonă.

Cu ocazia acestei întâlniri, fermierii au aflat și despre ORTIVA TOP®, noul fungicid lansat de compania Syngenta anul acesta. „ORTIVA TOP® promite a fi o soluție foarte eficientă și practică totodată”, a declarat Vasi Hoarcă, manager vânzări clienți cheie legume. „Produsul este extrem de eficient ținând cont de activitatea preventivă și curativă pe care o are asupra unui spectru foarte larg de boli, în majoritatea culturilor legumicole”, a conchis reprezentantul Syngenta.

Echipa Syngenta va continua, pe tot parcursul anului, seria de întâlniri cu legumicultorii din diverse zone ale țării.