Vasile Iosif este noul Președinte AIPROM

Consiliul Director al Asociației Industriei de Protecția Plantelor din România (AIPROM) a ales, în data de 4 septembrie, un nou Președinte, în persoana lui Vasile Iosif, Director General FMC Agro Operațional România.

Vasile Iosif și-a început parcursul profesional în cadrul Laboratorului Central pentru Carantină Fitosanitară și apoi ca Inspector de Protecția Plantelor, în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (România). În anul 1995 s-a decis să plece în mediul privat de afaceri lucrând aproape 10 ani în cadrul AECTRA România, dintre care 5 ani Director General al companiei. După aproape 13 ani petrecuți la conducerea Du Pont România în poziția de Country Leader și un an în fruntea FMC Agro Operațional România, Vasile Iosif beneficiază de o experiență profesională în domeniul protecției plantelor de mai bine de 25 de ani, perioadă caracterizată de implicare și pasiune. Le mulțumesc membrilor Consiliului Director AIPROM pentru încrederea lor. Vom continua împreună să urmăm strategia actuală care constă în consolidarea comunității de membri și promovarea utilizării în siguranță și responsabile a produselor de protecția plantelor, precum și reprezentarea intereselor membrilor în dialogul public”, a declarat Vasile Iosif.

În aceeași zi, Consiliul Director i-a ales pe Pascal Cassecuelle, Managing Director, Bayer România, alături de Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova, Corteva Agriscience, drept Vicepreședinți AIPROM. În cadrul aceleiași întruniri au fost aleși și noii reprezentanți ai membrilor titulari, și anume Dimitrios Drisis, CEO, Adama România și Moldova și Dorin Pop, Marketing & Development Manager, Belchim Crop Protection. Totodată, au fost aleși și noii reprezentanți ai companiilor care formează grupurile de lucru din cadrul AIPROM.

Noii lideri și co-lideri sunt:

– Grup de lucru Autorizare si Legislație: Lider: Violeta Dumitru (Bayer România); Co-lider: Marius Brătășanu (Arysta).

– Grup de lucru Piață, Marketing și Media: Lider: Mihaela Vasile (Monsanto România); Co-lider: Silviu Caimac (Summit Agro România)

– Grup de lucru Mediu, Siguranță, Ambalare și Etichetare: Lider: Andrei Vior (Bayer

România); Co-lider: Mihai Papazi (BASF)

– Grup de lucru Stewardship: Lider: Andrei Măruțescu (Syngenta România); Co-lider: Ana- Maria Pascariu (BASF).