Vinul românesc, în prim plan la VINTEST 2014

VINTEST 2014Cea de-a 4-a ediție a Salonulului Național de Vinuri al României – VINTEST 2014, ce va fi găzduită de Sala Palatului din București, în perioada 24-26 octombrie, este dedicată cu prioritate vinului românesc, liant între România și alte popoare, sursă puternică de captare și orientare a atenției turiștilor din țară și din străinătate către zonele viticole ale țării. Organizatorii si-au propus să reunească sub același acoperiș brand-urile de mare popularitate din lumea vinului, precum și pe cele proaspăt create, cu deschidere către reprezentanții lumii, special invitați pentru a asigura succesul acestui demers.

Obiective: promovează micii producători; prezintă succesul marilor podgorii; prezintă arta degustării pe înțelesul publicului larg; aduce în prim plan oamenii care promovează vinul prin cultură și educație.

Noutățile ediției: vinuri de calitate la prețuri de excepție oferite publicului larg și specializat; investitorii în dialog cu jurnaliștii; interviuri televizate cu proprietari de cramă și alte personalități.

Program:

* vineri 24 octombrie 2014 (vinurile expozanțior față în față cu media și reprezentanții ambasadelor din București delegațiile a 43 de ambasade).

* sâmbătă, 25 octombrie 2014 (degustarea și filmarea prezentării vinurilor autohtone la standurile expozanților)

* duminică, 26 octombrie 2014 (degustarea de cupaje românești la standurile expozanților).

Organizatori:  VINVEST & Asociația de Cultură și Promovare a Vinului VINVEST.

Echipa este coordonată de ing. Lucia Pîrvu, oenolog, expert degustător, vicepreședinte al Asociatiei Degustatorilor Autorizati din România, membru al juriului în concursuri naționale și internaționale, promotor al degustărilor educative organizate pentru reprezentanții HoReCa și pentru consumatorul final, cu o experiență de peste 30 de ani în domeniul vitivinicol.

VINTEST este evenimentul care reunește industria de vin din România, cu invitați internaționali garanția calității promovării culturii vinului; locul de testare a vinurilor românești, de cunoaștere a societăților producătoare de utilaje, a metodelor de vinificare și de întreținere a viei, dar și a pachetelor de turism vitivinicol.