Achim Irimescu s-a întâlnit cu reprezentanţii federaţiilor crescătorilor de ovine

La invitaţia Federaţiilor Romovis, a Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, a ProOvis, a Caprirom şi a Sindicatului Crescătorilor de Ovine şi Caprine din România, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Achim Irimescu, a participat vineri, 22 iulie 2016, la Pătiniş, judeţul Sibiu, la reuniunea asociațiilor crescătorilor de ovine, cu tema „Păstoritul, tradiţie şi competitivitate”.

Organizatorii şi-au propus reorganizarea şi stabilirea de noi măsuri care să conducă oieritul la dezvoltarea durabilă şi de durată pentru a fi competitivi pe piaţa Uniunii Europene, în cadrul discuţiilor fiind abordate teme ce privesc analiza sectorului ovin şi caprin din România, modul de organizare şi funcţionare în perioada 2016-2020 a formelor asociative recunoscute la nivel naţional, sprijinul cuplat în zootehnie (SCZ) în perioada 2017-2020.

Ministrul Achim Irimescu a subliniat importanța sectorului de creștere a ovinelor și caprinelor, mai ales că țara noastră se situează printre primele locuri în Europa, ca efectiv de ovine si caprine și potențial de creștere pe suprafețe mari de pajiști.

De asemenea, a considerat că este necesar să ne îndreptăm mai mult spre piața europeană și comerțul intracomunitar și să promovăm un consum mai mare de carne de ovine/caprine pe piața românească, deoarece aceasta are o înaltă valoare nutritivă.

Ministrul Achim Irimescu i-a asigurat pe reprezentanții crescătorilor de ovine/caprine de tot sprijinul său și a conducerii ministerului în dezvoltarea sectorului și găsirea unor soluții viabile pentru viitor.